A4A - Airsoft For All

 

Toen DART begon met spelen, ondertussen al enige jaren geleden, betaalde je 10€ of 12€ voor een dagskirm. Ondertussen is dat regelmatig 25 euro of meer en dit zonder betere service, duidelijke werken aan het terrein, of hogere kosten voor de organisatie. Bij verschillende spelers en teams klonk het dat dit zo niet verder kon, dat iemand iets moest doen om te tonen dat het anders kon.

 

Halverwege 2009 gingen we samenzitten met enkele bevriende, en vooral gelijkgezinde teams, en besloten we dat het dringend tijd was om te stoppen met klagen, en te starten met DOEN. Zo werd uiteindelijk "Airsoft 4 All" geboren, een samenwerking van verschillende airsoftteams met één zelfde gedachtengang: SKIRMS organiseren voor en door airsofters uit liefde voor het spel.

 

Een aantal teams uit airsoftland hebben de koppen bij elkaar
gestoken en besloten een nieuwe VZW op te richten om airsoft
skirms te organiseren. Eerst en vooral werden 5 kernprincipes
vastgelegd waarop de VZW steunt:


1) Door en voor airsofters
2) Zo goedkoop mogelijk
3) Samen staan we sterk
4) Veilig en volledig in regel met de wetgeving en het AAB Charter
5) Plezier hebben primeert (na veiligheid)

 

De VZW werd in alle stilte opgericht en er werd ook gewerkt aan de bouw van een airsofttempel in het Vlaamse land. De VZW is op vandaag samengesteld uit 5 teams die, de één al meer dan de andere, hun sporen hebben verdiend in de airsoft gemeenschap. Die 5 teams houden vooral dezelfde basisprincipes hoog in het vaandel en zijn bereid tijd en moeite te investeren in het organiseren van events voor elke airsofter. Deze teams zijn 3Triple7, Aircav, Airsoft Antwerpen, Airsoft Brugge en DART. De skirms zelf zullen onder 1 noemer, Airsoft For All, georganiseerd en aangekondigd worden.

 

Meer informatie over Airsoft For All, en hun skirms, kan je vinden op www.A4A.be